Over ons

authentiek

Il Gambero Rosso is ontstaan uit de droom van Patrizio en Vera, een familie die hun Siciliaanse roots niet achterwege wilden laten. Na een lange reis door Frankrijk vestigden ze zich in Westmalle, waar ze hun droomrestaurant oprichtten. Il Gambero Rosso is de combinatie van Patrizio’s passie voor koken en Vera’s liefde voor wijn en gastvrijheid, samen vormen ze een harmonieus team dat de echte Siciliaanse keuken aan de man brengt.

al 20 jaar

De authentieke Siciliaanse keuken staat bekend om haar verse ingrediënten, rijke smaken en traditionele recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. De betekenis van authentieke Siciliaanse keuken gaat verder dan alleen eten; het vertegenwoordigt een stukje Italiaanse geschiedenis, traditie en passie voor koken. Sicilië staat bekend om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat, wat resulteert in een overvloed aan verse producten van hoge kwaliteit. Die producten worden geïmporteerd en gebruikt in de gerechten van Il Gambero Rosso.

De versmelting tussen traditionele en moderne kooktechnieken vormt een interessant aspect van de hedendaagse Siciliaanse keuken. Italië is altijd trots geweest op zijn culinair erfgoed, maar de nieuwe generatie chefs durven te experimenteren en te innoveren, terwijl ze nog steeds de essentie van de traditionele gerechten behouden.

Deze evolutie zorgt voor een spannende culinaire scene in Sicilië, waar bezoekers en fijnproevers kunnen genieten van zowel bekende klassiekers als verrassende moderne creaties. De combinatie van traditie en vernieuwing maakt de Siciliaanse keuken uniek en boeiend voor gastronomische avonturiers.

Il Gambero Rosso in Westmalle brengt die authentieke Siciliaanse keuken naar België, met smaken die rechtstreeks vanuit het pittoreske Siracusa komen.
Met 20 jaar ervaring, talloze loyale klanten, lovende commentaren en het keurmerk Eccellenze Italiane heeft Il Gambero Rosso zijn plaats in de culinaire scene van de Kempen bewezen.

Chef-kok Patrizio en zijn vrouw Vera van Il Gambero Rosso

welkom bij il gambero rosso

Wij willen je van harte verwelkomen in ons restaurant om te genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken die we met passie voor je serveren.
Wij zijn trots op onze Italiaanse roots en delen deze graag met je in een gezellige en romantische setting.
Onze oprechte dank gaat uit naar al onze trouwe klanten die ons in staat stellen om onze passie te blijven delen.
Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te laten genieten van een culinaire ervaring die je ongetwijfeld zal bekoren.